You are currently viewing Φεστιβάλ Ρητορικής

Φεστιβάλ Ρητορικής

Αγαπητοί Γονείς,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη συμμετοχή του σχολείου μας στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης με τίτλο «Σκέφτομαι… Εκφράζομαι…Επικοινωνώ… Μιλώντας για τις αξίες ζωής». Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρο Νιάρχος και διοργανώνεται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας, Πειραιά διά των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών & Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.).

Στόχος του Μαθητικού Φεστιβάλ Ρητορικής είναι να αποτελέσει μια εμπειρία ελεύθερης έκφρασης, χαράς και ομαδικής δημιουργίας για όλους τους μαθητές/τριες. Μεταξύ άλλων, οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία, ανάμεσα στα άλλα, να ανανεώσουν τη σχέση τους με το γλωσσικό μάθημα, να αναπτύξουν επικοινωνιακές δεξιότητες, να χαρούν περισσότερο τη σχολική πρακτική της ανάγνωσης, να καλλιεργήσουν την πρακτική της φιλαναγνωσίας και ταυτόχρονα να ασκηθούν στην οργάνωση του λόγου, ως σκέψης και ομιλίας και στην κατανόηση της αξίας της έκφρασης επιχειρημάτων σε ποικίλους τομείς της ανθρώπινης δράσης.

Το σχολείο μας θα συμμετάσχει με μαθητές/τριες των Δ΄ και Ε΄ τάξεων οι οποίοι/ες θα λάβουν μέρος σε δύο κατηγορίες παιχνιδιών λόγου. Τα παιχνίδια λόγου για τους μαθητές και μαθήτριες και των δύο τάξεων θα είναι α) νοηματική ανάγνωση και β) ο αυθόρμητος λόγος.

Όλοι οι μαθητές/τριες που θα συμμετάσχουν ως εκπρόσωποι των τμημάτων τους θα λάβουν Έπαινο Συμμετοχής.

Η μεταφορά των μαθητών/τριών προς και από το χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ γίνεται με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και για την επιτήρηση των μαθητών/τριών κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών απαιτείται η δήλωση συγκατάθεσης των γονέων και κηδεμόνων.