You are currently viewing ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024 θα υλοποιηθούν για τους μαθητές της Ε’ Τάξης από την εκπαιδευτικό Πληροφορικής κυρία Ξακουστή Γεωργακοπούλου σε συνεργασία με σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού (ενδ. αναφ.: Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Τουρκία) ένα Ευρωπαϊκό έργο συνεργασίας eTwinning έργα  με τίτλο: 

  1. Scientific Research Skills and Artificial Intelligence –  Δεξιότητες επιστημονικής έρευνας και τεχνητή νοημοσύνη

Στόχος του έργου είναι να παρέχει στους μαθητές επιστημονική σκέψη για την επίλυση προβλημάτων και βασικές δεξιότητες προγραμματισμού με πρακτικούς τρόπους, καθώς και να αναπτύξει μια βασική κατανόηση του τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Σε αυτό το έργο, οι μαθητές μας θα πραγματοποιήσουν πειραματικές και σχεδιαστικές μελέτες και θα αποκτήσουν την ικανότητα να καταγράφουν, να αναλύουν και να ερμηνεύουν τα αποτελέσματα των πειραμάτων τους.

Παράλληλα, θα μάθουν τις βασικές έννοιες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και θα δημιουργήσουν λύσεις σε διάφορα προβλήματα χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνολογία. Μικρά έργα που περιλαμβάνουν εργαλεία και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης θα προσφέρουν στους μαθητές την ευκαιρία να κατανοήσουν βαθύτερα αυτό το πεδίο.

Οι δραστηριότητες θα υλοποιηθούν στο μάθημα της Πληροφορικής μέσω της χρήσης ΤΠΕ και θα αναρτηθούν στον προστατευμένο διαδικτυακό τόπο του eTwinning, TwinSpace, μαζί με τις αντίστοιχες των άλλων σχολείων που συμμετέχουν στο Έργο. Παράλληλα θα αναρτώνται στο Ιστολόγιο της Πληροφορικής και στη Σχολική Ιστοσελίδα. Οι φωτογραφίες ή τα βίντεο όπου ενδεχομένως να εμφανίζονται τα πρόσωπα των μαθητών/μαθητριών θα υποστούν επεξεργασία θόλωσης για την προστασία τους. Θα θέλαμε τη σύμφωνη γνώμη σας για τη συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στο παραπάνω έργο και για την ανάρτηση ψηφιακού περιεχομένου στις ιστοσελίδες που αφορούν στα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων.