You are currently viewing ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί Γονείς,

Το σύγχρονο σχολείο καλείται να διαδραματίσει έναν σύνθετο ρόλο, που περιλαμβάνει όχι μόνο την προαγωγή της γνώσης αλλά και της ασφάλειας και της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.

Ταυτόχρονα το σχολείο είναι τμήμα ενός ευρύτερου ανοιχτού κοινωνικού συστήματος σε μια αμφίδρομη σχέση επιρροής ανάμεσα σε επιμέρους κοινωνικά σύνολα ένα εκ των οποίων είναι η οικογένεια. Η συνεργασία μεταξύ σχολείου και οικογένειας είναι ένα διαρκές ζητούμενο ώστε το σχολείο μαζί με την οικογένεια να λειτουργήσουν συνεργατικά προς όφελος του παιδιού.

Το σχολείο μας, σε συνεργασία με τις Συμβούλους Εκπαίδευσης Γλυφάδας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Δ΄ Αθήνας κα. Φωτεινή Εγγλέζου, κα. Ιωάννα Καμπούρμαλη και κα. Χριστίνα Νομικού, διοργανώνει κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με γονείς και εκπαιδευτικούς, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τη σχολική κοινότητα σε θέματα που αφορούν το παιδί.

Ένα από τα ζέοντα προβλήματα της εποχής μας είναι η βία που συναντάται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Η παιδική κακοποίηση/παραμέληση είναι μια μορφή βίας που ασκείται στα παιδιά από ενήλικες ενώ παρατηρείται σε πολύ υψηλά ποσοστά κερδίζοντας διαρκώς έδαφος παγκοσμίως. Οι συνέπειες της παιδικής κακοποίησης/παραμέλησης, όπως και κάθε μορφή βίας, ανακλάται στο σχολικό περιβάλλον και αποτελεί εμπόδιο τόσο για τη μάθηση όσο και για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική η ανάγκη να θέσουμε ανοιχτά προς ενημέρωση και συζήτηση το θέμα σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης στην κατεύθυνση της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

Για αυτόν τον λόγο σας προσκαλούμε στην πρώτη επιμορφωτική/ενημερωτική μας συνάντηση για το σχολικός έτος 2023-2024 η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00-20:30 στο σχολείο μας. με θέμα:

«Κακοποίηση – Παραμέληση του Παιδιού σε μια Μεταβαλλόμενη Κοινωνία»

Ομιλήτρια θα είναι η κα. Μεταξία Σταυριανάκη, Κοινωνική Λειτουργός, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού. Η συμμετοχή σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.