You are currently viewing ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024 θα υλοποιηθούν για τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης από την εκπαιδευτικό Πληροφορικής κ. Ξακουστή Γεωργακοπούλου σε συνεργασία με σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού (ενδ. αναφ.: Ελλάδα, Ρουμανία, Μάλτα, Ιταλία, Κροατία, Λιθουανία, Τουρκία) ένα Ευρωπαϊκό έργο συνεργασίας eTwinning έργα  με τίτλο: 

  1. STEM Explores (ένα πρόγραμμα Τεχνολογίας – καινοτομίας).

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να εστιάσει στην εκπαίδευση STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) μέσω της οποία οι μαθητές αναπτύσσουν δεξιότητες επιστημονικής σκέψης, δημιουργικότητας και επίλυσης προβλημάτων. Τα προγράμματα συνεργασίας etwinning βοηθούν τους μαθητές μας να αναπτύξουν δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως επικοινωνία, συνεργασία, κριτική σκέψη, χρήση τεχνολογίας μέσω μιας αρμονικής συνεργασίας και επικοινωνίας με μαθητές άλλων χωρών.

Οι δραστηριότητες θα υλοποιηθούν στο μάθημα της Πληροφορικής μέσω της χρήσης ΤΠΕ και θα αναρτηθούν στον προστατευμένο διαδικτυακό τόπο του eTwinning, TwinSpace, μαζί με τις αντίστοιχες των άλλων σχολείων που συμμετέχουν στο Έργο. Παράλληλα θα αναρτώνται στο Ιστολόγιο της Πληροφορικής (https://blogs.sch.gr/xgeorgak/) και στη Σχολική Ιστοσελίδα (https://10dim-glyfad.att.sch.gr/). Οι φωτογραφίες ή τα βίντεο όπου ενδεχομένως να εμφανίζονται τα πρόσωπα των μαθητών/μαθητριών θα υποστούν επεξεργασία θόλωσης για την προστασία τους. Θα θέλαμε τη σύμφωνη γνώμη σας για τη συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στο παραπάνω έργο και για την ανάρτηση ψηφιακού περιεχομένου στις ιστοσελίδες που αφορούν στα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων.