ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ

Το Σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα       ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ

 

Λαχανόκηπος

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2017-18 οι μαθητές του Γ1΄τμήματος του σχολείου μας παράλληλα με τα μαθήματά τους έχουν την ευκαιρία να μυηθούν σε εθελοντικές δράσεις βελτιώνοντας το σχολικό κλίμα και δημιουργώντας σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» οι μικροί μαθητές νοιάζονται και καλλιεργούν λαχανικά στο σχολικό λαχανόκηπο, νοιάζονται και συμμετέχουν στο πρόγραμμα ευαισθητοποιημένης ανακύκλωσης του Συλλόγου Εθελοντών «Προασπίζω», νοιάζονται και ομορφαίνουν τους διαδρόμους του σχολείου τους.

Ο λαχανόκηπος που έγινε «Λαχανούπολη»

Στις αρχές του φθινοπώρου οι μαθητές του Γ1 φύτεψαν κι έσπειραν λαχανικά στον κήπο του σχολείου μας. Σημαντική ήταν η καθοδήγηση του γονέα. κυρίου Θωμά ο οποίος εκτός από οδηγίες και συμβουλές, πρόσφερε στα παιδιά φιντανάκια και σπόρους.

Όταν τα παιδιά στο μάθημα της Γλώσσας ήρθαν σ΄ επαφή με τη Λιλιπούπολη, γεννήθηκε η Λαχανούπολη. Οι μικροί μαθητές ακούγοντας τα τραγούδια και τα επεισόδια της θρυλικής ραδιοφωνικής εκπομπής δημιούργησαν τους ήρωες και τις περιπέτειες της δικής τους μοναδικής πόλης, της Λαχανούπολης. 

Η Λαχανούπολη ετοιμάζεται για την άνοιξη. Στόχος μας είναι να μπορούν να την απολαύσουν όλα τα παιδιά. Για να συμβεί αυτό πρέπει να εκπαιδευτούν. Πρέπει να μάθουν να περπατούν ανάμεσα στα παρτέρια χωρίς να πατούν τα φυτά, να κινούνται χωρίς να τρέχουν και να σπρώχνονται, να παρατηρούν και να θαυμάζουν με ηρεμία. Οι μαθητές του Γ1 ανέλαβαν να τους ξεναγήσουν στις ομορφιές του κήπου, να τους δείξουν τα φυτά και να τους μεταφέρουν όσα έχουν μάθει. Έγιναν λοιπόν «Ξεναγοί Λαχανούπολης» και μοιράζονται τον κήπο τους δίνοντας πληροφορίες για τη φροντίδα και την καλλιέργειά του παροτρύνοντας τους συμμαθητές τους να φυτέψουν και να φροντίσουν το δικό τους φυτό.

Κάθε Τετάρτη στο πρώτο διάλειμμα ο κήπος του σχολείου ανοίγει για όλους τους μαθητές που επιθυμούν να τον επισκεφτούν. Οι επισκέπτες της Λαχανούπολης μπορούν να φέρουν και να φυτέψουν ένα αρωματικό φυτό στα παρτέρια της. Μπορούν επίσης να φέρουν ένα μικρό γλαστράκι και να βοηθήσουν στη δημιουργία σχολικού φυτώριου. Στη διάθεσή τους θα έχουν σπόρους δασικών φυτών και σπόρους λαχανικών από παραδοσιακές ποικιλίες του Πελίτι.

  • kipos2
  • kipos4
  • kipos4
  • kipos6

Ευαισθητοποιημένη ανακύκλωση

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα ευαισθητοποιημένης ανακύκλωσης του Συλλόγου «Προασπίζω». Οι μαθητές του Γ1 κάλεσαν τους συμμαθητές τους να συγκεντρώσουν πλαστικά καπάκια από συσκευασίες γάλακτος, χυμών και αναψυκτικών με στόχο να συμβάλουν στην αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. 

Ομορφαίνω το σχολείο μου

Το σχολικό περιβάλλον επηρεάζει τόσο την εκπαιδευτική διαδικασία όσο και τις σχέσεις όλων όσων συμμετέχουν σ΄ αυτή. Οι μαθητές μας ανέλαβαν να δώσουν ζωή και χρώμα στους λευκούς διαδρόμους διακοσμώντας τους με έργα που δημιούργησαν με αφετηρία τα μαθήματά τους. Εργάστηκαν ατομικά και ομαδικά. Συνεργάστηκαν κι εμπνεύστηκαν από τα έργα των φίλων τους.

sarakosti

 

Λαχανούπολη

 

 

received 505342353635084