Κακοποίησή - παραμέληση των παιδιών

Έναρξη επιμορφωτικού κύκλου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας- Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού

Πρόσκληση

Διαδικτυακή ενημέρωση

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικτυακή ενημέρωση για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση του κορωνοϊού SARS-CoV-2 με έμφαση στον χώρο του σχολείου, η οποία θα διεξαχθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και ώρες 17:00-18:30, θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Webex Events.

Για την παρακολούθησή της, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να ακολουθήσουν τις ακόλουθες οδηγίες:

α. Συνδεθείτε με τον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο τουλάχιστον 15΄-20΄ λεπτά πριν την ορισμένη ώρα έναρξης της τηλεδιάσκεψης.

Event:

Πρόληψη και Αντιμετώπιση του SARS-CoV2 με Έμφαση στον Χώρο του Σχολείου

 

Event address for attendees:

https://cisco.webex.com/cisco/onstage/g.php?MTID=ecb8592bedd29d91a412f66d61c2081c2

Date and time:

Monday, September 28, 2020 5:00 pm
Greece Summer Time (Athens, GMT+03:00)

Duration:

1 hour 30 minutes

Event number:

162 268 6920

Event password:

eschool (3724665 from phones)

β. Στη συνέχεια μπορείτε να δώσετε όνομα και επίθετο (για να γνωρίζουμε ποιοι εισέρχονται στην αίθουσα), ένα email και το password*.

γ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Πατήσετε αποκλειστικά μόνο, την επιλογή Join by browser. (ό.π. στον πίνακα που ακολουθεί)

* Το Event Number αφορά σε όσους/ες θελήσουν να συνδεθούν από κινητό τηλέφωνο ή tablet.

Ολοήμερο πρόγραμμα

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

α. Προϋποθέσεις εγγραφής στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα

Οι μαθητές/τριες  μπορούν να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους συμπληρώνοντας το παρακάτω έντυπο:

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

1. Οι μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.

2. Οι μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00):

Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3838/9-9-2020

 Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/ κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/νες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.

Βιβλία δημοτικού

Ενημέρωση για τα βιβλία

Ενημερώνουμε τους μαθητές ότι θα πρέπει  να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους για την πιθανή αξιοποίησή τους και την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021.

Δελτίο τύπου

25/11/2019

Δελτίο Τύπου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και μετά την ενημέρωση της ΕΜΥ για σταδιακή εκτόνωση των καιρικών φαινομένων κανονικά η λειτουργία όλων των σχολείων μετά τις 10 π.μ στην Αττική εκτός από το Δήμο Μεγαρέων που θα παραμείνουν κλειστά  

Με βάση την ενημέρωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σταδιακή εκτόνωση των εντόνων καιρικών φαινομένων, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, όλα τα σχολεία, εκτός από εκείνα του δήμου Μεγαρέων, θα λειτουργήσουν κανονικά μετά τις 10.

Στο δήμο Μεγαρέων λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχουν προκληθεί στην περιοχή, για την ασφάλεια των παιδιών, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις την ώρα της έντασης των φαινομένων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 213-2063501, 504, 807, 210-6993404 Fax: 213-2063513 Ε-mail: pressoffice@patt.gov.gr

Βιβλία στο σχολείο

Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την ΥΑ 217785/Δ1/18-12-2018 ΦΕΚ 6014Β/2018 και ΦΕΚ 56Β/2019 τα διδακτικά βιβλία των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου παραμένουν για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα το μήνα, στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από κάθε Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως τη Δευτέρα.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν αποτελεί συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων. Ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν ανατίθενται εργασίες και δεν προγραμματίζονται εμπεδωτικές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά το Σαββατοκύριακο της δράσης.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας αποφάσισε να παραμείνουν τα διδακτικά βιβλία των μαθητών/τριών στο σχολείο τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα κάθε μήνα.

Εκδήλωση λήξης σχολικής χρονιάς

afisa12.6.19site

Ψυχολόγος

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι κάθε Τετάρτη 9:00 με 13:00 για το υπόλοιπο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2019-2020 και στα πλαίσια του προγράμματος «Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα βρίσκεται στο σχολείο μας η ψυχολόγος Γαλίκα Αθηνά. Έργο της ψυχολόγου είναι η συνεργασία με τις/τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητριών/μαθητών για την προαγωγή της ψυχοσυναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης των μαθητριών/μαθητών καθώς και την προώθηση του εκπαιδευτικού έργου.

Για το σκοπό αυτό, η ψυχολόγος θα ασκεί τα καθήκοντά της εξατομικευμένα ή μέσα στην τάξη παράλληλα με το διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών, ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητριών/μαθητών και το είδος της παρέμβασης που υλοποιείται, με στόχο την παροχή υποστηρικτικής και συμβουλευτικής παρέμβασης, όπου αυτό απαιτείται και όπως διαμορφώνεται με βάση τον διαθέσιμο χρόνο. Οι εξατομικευμένες παρεμβάσεις στις μαθήτριες και τους μαθητές, εφόσον προκύψει ανάγκη, πραγματοποιούνται κατόπιν άδειας των γονέων/κηδεμόνων. Οι υπηρεσίες παρέχονται σύμφωνα με τον επαγγελματικό κώδικα δεοντολογίας των ψυχολόγων, την τήρηση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων των μαθητριών/μαθητών και των οικογενειών τους, σύμφωνα με τις διατάξεις τις ισχύουσας νομοθεσίας.